Westlaanrun 2013

De Westlaanrun , als één van de vele loopwedstrijden die Roeselare rijk is, is stilletjes een gevestigde waarde aan het worden.

Het meer dan gesmaakte gewijzigde parcours zorgde voor een aangename wending en de weergoden voor  een ideaal  weertje …

Enkelingen, koppels, gezinnen, vonden  hun weg naar de traditiegetrouwe  ‘run for life’, run voor mucoviscidose.  Een honderdtal nieuwe lopers plaatsten zich aan de  start.

Het wordt een ingeburgerd ritueel waar het lopen(als algemeen gezondheidsbevordering) per se, maar ook het terugzien, het competitieve of het goede doel ‘an sich’ ..;  verweven zitten rond de run.  De immense breder geworden betekenis van de run;  valt niet gemakkelijk te omschrijven!

Na afsluiting van de laatste sponsors, kon het eveneens meer dan welgekomen bedrag van  4845 euro neergeteld worden! Ook dit jaar dus weer een knappe  ‘aanloop’ dichterbij  verandering waar getroffen kinderen, adolescenten en jong-volwassenen  mee opgetogen zijn.  Een  goede boost voor zij die de stille hoop koesteren…

Een warm hart dragen we toe aan alle lopers, sponsors, sympathisanten en aan de vele vrijwilligers onder de drijvende kracht van Dhr. Koen Viaene en vrouw Linda Ocovich.

Op naar alweer een nieuwe editie van dit prachtig initiatief?!

Train je zelf voor het eerst en wil je eens een aangename wedstrijd meedoen?

Doe je al mee, motiveer dan alvast een aantal mensen rondom je …

Of maak mensen mee met ons warm voor onze strijd tegen mucoviscidose … .

Op naar  de volgende Westlaanrun op  30/11/2014  !!!!!

I.o.v. Werkgroep Mucoviscidose Roeselare

Hilde Taillieu

 

Comments are closed.